VK verslag: Coach Joeri Vermeersch

Na een goede voorbereiding startten vorige week 20 gemotiveerde judoka’s van onze club aan de Provinciale kampioenschappen. Dat 10 judoka’s daarvan zich hebben weten plaatsen bij de beste 8 van België is zeker een succes te noemen. Gezien het harde werk, en blijvende inzet van de judoka’s is dit niet geheel onverwacht. Met dit resultaat zijn we niet alleen bij de beste clubs, maar hebben we ook een heel hoog rendement. Dit is het resultaat van vele trainingen, stages en deelname aan degelijke tornooien. 

Als trainer kan ik zeker tevreden zijn met deze 10 medailles en 2 vijfde plaatsen. We hebben kunnen genieten van mooie wedstrijden, prachtige ippons, fel bevochten duels en enkele uitputtende golden scores. 

Volgende week vatten we het BK weekend dan ook aan met ambitie. Ik geloof echt in deze groep judoka’s, die zeker mogen geloven in hun kansen. We gaan deze week dan ook nog aan de laatste details werken om zowel technisch, tactisch als conditioneel top te zijn. 

Op naar een hopelijk succesvol BK!!! Proficiat iedereen die een medaille behaalde. Voor de anderen komen er ongetwijfeld nog kansen dit seizoen.