Zaterdag 12/02/2022 en Zondag 13/02/2022: Vlaams Kampioenschap (VK): Deinze (BE): Uitslagen U15 U18 U21

Deelnemers:
Dames:
U1
5:
Caithlin Warlop (-44kg)
Heren:
U15: 
Sverre De Witte (-38kg)
Jochim Priem (-46kg)
Xylo Deschepper (-60kg)
Ewan Deprez (-34kg)

Dames:
U18
:
Aicha Deschepper (-52kg)
Lore Verhegge (-70kg)
Flore Wulleman(-63kg)
Lotte Callewaert (-63kg)
Heren:
U18: 
Quinten Declercq (-60kg)

Dames:
U21:

Sara Ver Eecke (-57kg)

Heren:
U21:

Ibrahim Jachichanov (-60kg)

Coaches: Joeri Vermeersch & Paul De Deygere

Verslag: Joeri Vermeersch

Het voorbije weekend trokken we met ambitie naar de Vlaamse Kampioenschappen. We hadden 12 judoka’s van Ardooie die allemaal een medaille ambieerden. Deze verwachtingen zorgden dan ook wel voor wat extra spanning. Een kampioenschap is dan wel geen weerspiegeling van een seizoen, maar wel steeds een belangrijke momentopname. Zaterdag hadden we 6 deelnemers, en namen we ook een goeie start. De zenuwen waren duidelijk aanwezig, en de één kreeg er al wat meer vat op dan de andere.
Ewan (U15, -34kg) had bij zijn eerste deelname duidelijk wat extra stress, maar vocht wel keihard. Zijn strijdlust leverde dan ook een mooie bronzen medaille op.
Sverre (U15, -38kg) startte de kampioenschappen met ambitie, maar een blessure maakte zijn voorbereiding niet optimaal. Sverre toonde zijn progressie, maar maakte toch enkele foutjes die aan 100% afgestraft werden. Met zilver en plaatsing voor BK is de opdracht volbracht.
Jochim (U15, -46kg) vocht een heel mooi tornooi en bewijst ook dat volharding steeds rendeert. Jochim was solide en vocht zich dan ook in een spannende wedstrijd naar een bronzen medaille.
Caithlin (U15, -44kg) en Xylo (U15, -60kg) kregen bij hun eerste deelname hun zenuwen niet onder controle. Ze slaagden er niet in om hun beste niveau te halen en strandden in de herkansingen. 
Ibrahim (U21, -60kg) had, ondanks hij eerste jaar was, ambitie op de kampioenschappen. Hij werd echter verrast in de eerste ronde en had gen recht op herkansingen. Ook op zondag hadden we 6 deelnemers met allemaal een uitgesproken doel.
Quinten (U18, -60kg) moest enkel in de halve finale zijn meerdere erkennen in de latere winnaar. In de herkansingen toonde hij zich duidelijk de sterkere en behaalde dan ook een mooie bronzen medaille.
Aicha (U18, -52kg) had als 1e jaar ook al bepaalde verwachtingen, maar had geen geluk bij de loting. Ondanks ze niet haar beste niveau vond, vocht ze zich toch naar een verdiende bronzen medaille in een spannend duel.
Flore (U18, -63kg) vocht zeer solide en voerde haar taak voortreffelijk uit. Ondanks enkele foutjes relatief vlot de gouden medaille binnengehaald. Proficiat Flore en op naar het BK.
Lotte (U18, -63kg) had in de voorbereiding wat last van een voetblessure, maar was toch gebrand op een goede prestatie. Ze botste jammergenoeg op enkele sterke tegenstanders en kon geen medaille behalen.
Lore (U18, -70kg) toonde dat een goede samenwerking tussen coach en judoka tot goede resultaten kan leiden. In een moeilijke wedstrijd voor een podiumplaats trok ze dan ook, dankzij goeie focus, aan het langste eind. Lore behaalde dan ook een mooie bronzen medaille.
Sara (U21, -57kg) sloot de rij met heel wat ambitie in een zwaar bezette categorie. Sara startte wel vlot, maar haalde niet haar beste niveau. Dit bleek ook onvoldoende te zijn en Sara strandde op een onfortuinlijke 5de plaats.Even bekomen van een druk weekend met gemengde emoties. We toonden ons sterk, maar we leerden ook dat we moeten blijven keihard werken. Op naar het BK waar we keihard zullen vechten voor elke wedstrijd. “
Joeri

Uitslagen:

U15:
Caithlin: /
Sverre: ZILVER (Vice VK)
Jochim: BRONS
Xylo: /
Ewan: BRONS

U18:
Aicha : BRONS
Lore: BRONS
Flore: GOUD (VK)
Lotte: /
Quinten: BRONS

U21:
Sara: 5de
Ibrahim: /

______________________________________________________

Podia:

Flore GOUD (VK) (-63kg)
Lore BRONS (-70kg)
Aicha BRONS (-52kg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.