Zaterdag 4/12/21 en zondag 5/12/21: Herstal (BE) Belgisch Kampioenschap (BK): Uitslagen U15 U18

Deelnemers:
Dames:
U1
5: Aicha Deschepper (-52kg)
Heren:
U15: 
Sverre De Witte (-38kg)

Dames:
U18
:
Sara Ver Eecke (-57kg)
Flore Wulleman(-63kg)

Heren:
U18: 
Quinten Declercq (-60kg)
Ibrahim Jachichanov (-55kg)

Coaches: Joeri Vermeersch

Verslag Joeri Vermeersch: 

Het Belgisch Kampioenschap judo, een doordeweeks tornooi waar er slechts 8 deelnemers zijn per categorie. Alleen zijn het de 8 beste judoka’s van België en is het één van de belangrijkste momenten van het judoseizoen. Het BK is het tornooi waarvoor keihard getraind wordt, waar we ons goed op proberen op voor te bereiden, waar de emoties en zenuwen rijkelijk aanwezig zijn en al dan niet onder controle blijven… 

Ook dit jaar waren we aanwezig op het BK met 6 judoka’s. We vertrokken met gezonde ambitie, maar wisten ook dat we op ons best dienden te zijn om te presteren in stuk voor stuk zwaar bezette categorieën.  

Sverre (U15, -38kg) mocht de spits afbijten op zijn eerste BK. Sverre was in goeie doen (zilver Venray, brons Harnes) en startte het tornooi dan ook met enige verwachtingen. In de eerste ronde won hij ook vlot. Op naar de halve finale waarin een sterke tegenstander hem opwachtte. Het werd een spannende wedstrijd waarin Sverre met een resem goeie aanvallen de bovenhand had. De andere vond aanvallen niet nodig, en de scheidsrechter verzaakte om hem te bestraffen. In de golden score bleef Sverre als enige aanvallen. Na enkele minuten, waarin de andere nog steeds op de mat stond zonder aanvallen, werd Sverre overgenomen. Wazari tegen en verwezen naar wedstrijd voor brons ipv finale. Sverre werd meteen getest op zijn mentale weerbaarheid en won dan ook vlot zijn volgende wedstrijd. Brons op zijn eerste BK is zeker een goeie prestatie, al voelde het vooral aan als goud verloren… 

Ibrahim (U18, -55kg) was erop gebrand om de titel te pakken, maar moest hierbij afrekenen met enkele zeer zware tegenstanders. In de eerste wedstrijd bleef hij dan ook solide en vocht zich vlot naar de halve finale. Hierin wachtte de Waals kampioen die in goeie doen was. Ibrahim, die ook sterk is, leek initieel wel controle te hebben over de wedstrijd. Echter halverwege diende hij toch het onderspit te delven en diende hij vrede te nemen met bronzen medaille.  

Quinten (U18, -60kg) heeft als 1e jaars al een mooie prestatie neergezet door zijn plaatsing voor het BK. In de eerste wedstrijd moest Quinten starten tegen de favoriet (en latere Belgisch kampioen). Quinten vocht sterk en moest pas laat in de wedstrijd de duimen leggen. In de herkansing kwam Quinten vroeg in de wedstrijd wat ongelukkig op achterstand. Hij deed er alles aan om nog de overwinning naar zich toe te trekken, maar slaagde er jammergenoeg niet in. Op naar een volgende editie waarin de kansen alleen maar zullen groeien mits keihard blijven werken. 

Aicha (U15, -52kg), die pas in de zomer de overstap maakte naar onze club, vatte het BK aan met ambitie. Aicha toonde zich in de voorbije periode gemotiveerd om te leren, en wil ook snel aan de slag met haar werkpunten. Aicha leek de zenuwen onder controle te hebben, en startte heel sterk. Ze vocht zich dan ook relatief vlot naar de finale. Hierin bleef ze sterk en solide en kroonde zich dan ook met relatieve overmacht tot BELGISCH KAMPIOENE. Blijven werken aan progressie en een goeie tandem vormen naar volgend jaar waarin Aicha U18 wordt en ambitie mag hebben. 

Flore (U18, -63kg) toonde in de voorbereiding in Harnes (7plaats) nogmaals haar kwaliteiten en mocht wel ambitie koesteren op een medaille. In de eerste ronde had ze echter meteen een zeer sterke tegenstandster die gebrand was op de titel. Flore startte meteen sterk en hield de bovenhand in de wedstrijd. Met een mooie combinatie scoorde Flore halfweg een prachtige ippon!!! Alvast een topprestatie in de eerste ronde. In de halve finale startte Flore opnieuw sterk, maar moest ze toch haar meerdere erkennen in de latere kampioene. In de wedstrijd voor brons was Flore heel dominant en greep ze dan ook meer dan verdiend de bronzen medaille. 

Sara (U18, -57kg) was na een zware zomer op zoek naar haar beste vorm en moest ook aantreden in een zware categorie. In de pers werd er geen rekening meer gehouden met haar, maar in de voorbereiding groeide het vertrouwen met een steeds scherpere focus op haar eigen kunnen. In de eerste wedstrijd won Sara dan ook vlot, maar dan wachtte de zelfbenoemde favoriete. Sara hield focus in de wedstrijd en scoorde dan ook relatief snel een mooie ippon! Na deze overwinning was het focus op de finale. Daarin toonde Sara dat er mooie dingen mogelijk zijn wanneer coach en judoka in perfecte balans en wederzijds vertrouwen samenwerken. Keihard knokken, “stick tot he plan”! Sara kroonde zich dan ook met mooi judo tot de terechte BELGISCH KAMPIOENE.  

Het was wederom een zwaar weekend, een emotionele rollercoaster, met een balans waarop we toch trots mogen zijn. Een coach die zeker tevreden is over de geleverde inspanningen en de prestaties op het BK. Met 5 medailles op 6 bewijzen we opnieuw dat we een topclub zijn.  

PROFICIAT IEDEREEN!!!! Op naar de volgende kampioenschappen in 2022. “

Joeri

Uitslagen:

U15:
Aicha: GOUD (BK)
Sverre: BRONS

U18:
Sara: GOUD (BK)
Flore: BRONS
Quinten: /
Ibrahim: BRONS

______________________________________
Podia:

Sverre BRONS
Sara GOUD (BK)
Flore BRONS
Ibrahim BRONS
Aicha GOUD (BK)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.