– Verslag Belgisch Kampioenschap zaterdag en zondag 18 – 02 – 2017, 19 – 02 – 2017: Herstal –

Deelnemers: Ibrahim Yakhikhanov, Sara Ver EeckeRay Marinx, Belmin Valk, Zelim Jachichanov en Skye Marinx

Verslag coach: Joeri Vermeersch

Het BK judo in Herstal was het einddoel van de kampioenschappen. Dit was het moment waarvoor we maanden keihard getraind hebben. Het BK is ook de plaats waar vreugde en verdriet heel fel, maar ook heel dicht aanwezig zijn. Maar het BK Judo is vooral de plaats waar de beste 8 van België strijden om de titel van beste judoka van het land.

Na goede resultaten op de provinciale en de Vlaamse kampioenschappen trokken we met 6 judoka’s en met ambitie naar het BK. Tijdens het BK hebben onze judoka’s getoond dat ze stuk voor stuk goed zijn en dat het harde werken loont. Met heel mooi judo streden al onze judoka’s voor een podiumplaats.

Na een druk en intens weekend kunnen we met 5 medailles tevreden terugblikken op de kampioenschappen. Met deze resultaten behoren we ook tot de betere clubs van het land.

Mijn felicitaties en respect voor Ibrahim, Ray, Belmin, Zelim, Sara, en Skye.

Met de goede focus en tactisch goed judo kroonde Ray Marinx zich tot een verdiende Belgisch Kampioen!!! Deze titel is een beloning van zijn reeds jarenlange keiharde inzet!!

Ibrahim Yakhikhanov greep net naast de medailles, maar met een 5de plaats mag hij zeker ambitie hebben voor volgend jaar.

Ondanks zijn Blessure vocht Belmin Valk heel sterk. Een dubieuze fase hield hem uit de finale, maar uiteindelijk haalde hij oververdiend brons.

Als eerste jaar U21 toonde Zelimkhan Jachichanov zijn klasse door in een sterke categorie Brons te behalen.

Sara Ver Eecke toonde haar veerkracht door, na een foutje in de eerste ronde, knap brons te behalen. Haar inzet en klasse zal ons nog mooie judomomenten opleveren.

Skye Marinx mocht het weekend afsluiten, en dit deed ze in stijl door in een sterke categorie als eerste jaar U21 met uitgebalanceerd judo een mooie bronzen medaille te halen.

Even nagenieten en dan weer trainen voor een volgend doel.

Resultaten:

U15:

Ray: goud
Ibrahim: 5e
Sara: brons

U18:

Belmin: brons

U21:

Zelim: brons
Skye: brons