Vlaamse kampioenschappen 21+: Tielt : 15 Oktober 2016

Deelnemers: Zelimkhan Jachichanov, Louise Callewaert en Skye Marinx

Verslag van coach Joeri Vermeersch:

Louise (-52kg) liet duidelijk merken dat ze al heel wat progressie heeft gemaakt, maar kwam nog wat tekort op dit niveau. Een 7e plaats is weliswaar zeker niet slecht met de beperkte ervaring die ze heeft.

Skye (-70kg) stond sterk op de mat en knokte zich met mooi judo tot in de finale. Daarin moest ze zich de meerdere herkennen, maar behaalde wel een mooie zilveren medaille als 17-jarige. Met deze ingesteldheid en dit niveau is alles mogelijk op het BK.

Zelim (-60kg) won in een sterk bezette categorie zijn eerste wedstrijd, maar verloor nipt in de tweede ronde. Via de herkansingen knokte hij zich met 2 ippons tot in de finale voor het Brons. Daar verloor hij tegen een fysiek sterkere tegenstander met heel wat ervaring. Met een 5e plaats kan hij zeker tevreden zijn.

Proficiat aan de judoka’s !