Zaterdag 9-11-2019 en zondag 10-11-2019: Harnes (FR) Uitslagen & verslag: U14 U17

U17:
Ibrahim Jachichanov

Coach: Joeri Vermeersch
Verlag:

Ook dit jaar trokken we met ambitie naar het internationale tornooi in Harnes. Het verleden leerde ons dat dit een zwaar tornooi is waarbij je van goeden huize moet zijn om een podium te behalen.

Quinten, Ibrahim, Flore, Sara, en Rachel waren vertegenwoordigd en hebben getoond dat ze thuishoren op internationaal niveau.

Zaterdag mocht Quinten de spits afbijten…Quinten vocht heel degelijk en knokte zich na 5 winstpartijen, mooi judo en een sterk tactisch plan naar de finale. In deze finale botste hij op een heel stugge judoka uit Frankrijk waar het zoeken was voor openingen. De wedstrijd eindigde op een beslissing in het voordeel van de andere. Met een zilveren medaille mag Quinten zeker terugkijken op een mooi tornooi.

Zondag startte Flore voor het eerst in een hogere leeftijdsklasse en dit meteen in de zwaar bezette koninginnenklasse. Flore begon sterk en won vlot haar eerste wedstrijd van een heel degelijke tegenstandster. In de 2e ronde werd ze gestopt en mocht niet meer herkansen. Flore vocht meteen goed op dit hoge niveau en bewees dat ze volgend jaar, mits hard trainen, met ambitie mag terugkomen.

Sara vocht in dezelfde zware categorie als Flore en toonde snel dat ze reeds meer ervaring heeft op dit niveau. Sara won relatief vlot haar eerste vier wedstrijden met technisch heel sterk judo. In de halve finale wachtte een zeer sterke judoka die later eerste werd en alles won op grond… Sara kon initieel alles afweren en kwam zelfs wazari voor met heel mooie aanval. Net over halfweg kwam Sara toch in een armklem terecht en werd ze verwezen naar de wedstrijd om het brons. Na een heel moeilijke wedstrijd waarin Sara steeds moest knokken om haar judo op te leggen, greep Sara net naast een medaille. Een mooie 5e plaats na een sterk parcours….

Rachel leek vandaag de vruchten te gaan oogsten van de heel goede samenwerking van de voorbije jaren waarin ze heel wat progressie maakte. In een drukbezette categorie, met fysiek heel sterke tegenstandsters, vocht Rachel zich met tactisch en technisch judo naar de finale waarin ze het mocht opnemen tegen de regerend Belgisch kampioene. Dat Rachel dit jaar hard gewerkt heeft kwam nog maar eens naar voor in deze finale waarin ze met 2 mooie aanvallen (beiden mochten ippon zijn) het goud greep. Een terechte gouden medaille voor Rachel na een heel sterk tornooi.

Ibrahim mocht het weekend afsluiten in een categorie die zeer zwaar beloofde te worden. In de eerste ronde won Ibrahim met mooi combinatiejudo. In de tweede ronde kon hij moeilijk zijn wil opleggen en kwam hij halverwege de wedstrijd in een armklem terecht. Ibrahim strandde vroeger dan gehoopt maar is vastbesloten om sterker te worden door keihard te trainen.

Met 2 medailles en een 5e plaats kunnen we zeker tevreden terugblikken op het internationale tornooi van Harnes.

Proficiat aan iedereen…en keihard blijven trainen is de boodschap.