Nieuws en weetjes…

Zaterdag 4/12/21 en zondag 5/12/21: Herstal (BE) Belgisch Kampioenschap (BK): Uitslagen U15 U18

Coaches: Joeri Vermeersch

Verlag:

Aicha: GOUD (BK)

Sara: GOUD (BK)
Flore: BRONS
Quinten: /
Ibrahim: BRONS

Zaterdag 27/11/21 en Zondag 28/11/21: Harnes (FR) : Uitslagen U14 en U17

4:
Caithlin Werlop (-44kg)
U14:
Nathan Vermeersch (-46kg)
Jochim Priem (-46kg)
Jasper Callewaert (-46kg)
Victor Tourlousse (-38kg)
Ewan Deprez (-34kg)

7:
Flore Wulleman (-63kg)
U17:

Verlag: Joeri Vermeersch

“Midden in Corona tijden voelt het toch wat vreemd om een druk bezet internationaal tornooi te doen. Maar het was vooral goed dat het tornooi in Harnes kon doorgaan en ook deze editie was van heel hoog niveau.De meeste judoka’s betaalden leergeld op dit niveau. Ze hebben dan ook geleerd dat hard trainen rendeert, want de progressie van de voorbije maanden was zichtbaar op de mat. De komende tijd dienen we keihard blijven werken om verder progressie te maken en sterker te staan op het volgende tornooi. Bij de U15 vochten Caithlin, Ewan, Victor, Jasper Nathan en Jochim verdienstelijk en toonden de voorbije tijd goed gewerkt te hebben. Sverre, die sterk bezig is dit seizoen, bevestigde zijn vorm en behaalde dan ook een hele mooie bronzen medaille.Bij de U18 botste Quinten in een categorie met 75 deelnemers op een zware tegenstander in de eerste ronde. Quinten vocht helemaal niet slecht en toonde enkele mooie aanvallen. Hij slaagde er niet in te winnen en had ook geen recht op herkansingen. Flore had ook meteen een zware tegenstander, maar had na een verlieswedstrijd recht op herkansingen. Daarin vocht ze zich met mooi judo naar een verdienstelijke 7e Plaats. Het was een weekend (met mondmasker) genieten van topjudo en zien hoe we gegroeid zijn, maar nog veel werk hebben. Proficiat aan FLore en Sverre en op naar een volgend tornooi!! “

U14:
Caithlin: /
Nathan: /
Johim: /
Victor: /
Ewan: /
Jasper: /

U17:
Flore: 7e
Quinten: /

Podium:

Donderdag 11/11/21: Herstal (BE): Belgisch Kampioenschap Senioren (BK) +18

Belmin Valk

Verslag: Joeri Vermeersch

“Het BK voor senioren is altijd een speciale gebeurtenis waar de spanning heel erg te voelen is, waar heel mooi judo te zien is, waar heel spannende wedstrijden te zien zijn, waar beelden op je netvlies blijven hangen… Na een lange en moeilijke Corona periode werd er beslist een open BK te organiseren. Meer deelnemers, extra spanning…en wat na die moeilijke periode met gebrek aan training en wedstrijden. Belmin deed mee voor onze club en keek aan tegen een aartsmoeilijke loting! En dit na een heel moeilijke tijd waarbij hij niet helemaal op niveau is. Belmin toonde zijn klasse, maar had duidelijk last van de voorbije periode…zowel technisch als tactisch was het niet helemaal op niveau. Dit mondde ook uit in een verliespartij in de eerste ronde. Het was een spannende wedstrijd die Belmin domineerde, maar waarin hij het laken niet naar zich toe kon trekken. Jammer genoeg kon Belmin niet rekenen op herkansing en eindigde zijn BK vroeger dan verhoopt…Belmin is vastbesloten om te werken aan wat nog niet helemaal top was om het de volgende keer beter te doen.Toch Proficiat Belmin met je prestatie!”

Uitslag:
Belmin: / (-73Kg)

Zaterdag 13/11/21 en Zondag 14/11/21: Nevele (BE): Vlaams Kampioenschap (VK): U15 U18

Lore Verhegge (-70kg)
Lotte Callewaert (-63kg)
Edward Genoe (-50kg)
Achiel D’Hooghe (-73kg)

Coaches: Joeri Vermeersch & Paul De Deygere

Verlag: Joeri Vermeersch
“Vlaamse Kampioenschappen…een weekendje vol spanning, een weekendje keihard knokken, een weekendje waar vreugde en teleurstelling heel dicht bij elkaar liggen, en elkaar ook opvolgen als een rollercoaster. Een editie met beperkt publiek door corona, die toch wat vreemd blijft aanvoelen.Met zes medailles hebben we wederom bewezen dat we een topclub zijn. De inzet was goed, iedereen toonde dat ze hun plaats verdienden op de Vlaamse kampioenschappen. Ik zag heel wat progressie, maar ik zag ook hoe niet iedereen top was.Onze U15 judoka’s (Sverre en Aicha) toonden zich zeer sterk en domineerden ook hun categorie met heel mooi judo. Beiden bewezen dat ze de voorbije periode heel wat progressie gemaakt hebben.Bij de U18 bewezen Lotte en Achiel met degelijk judo hun progressie van de voorbije jaren, maar konden net geen podium halen. Lore (in een nieuwe categorie) en Edward (als eerstejaar) konden jammer genoeg niet meestrijden voor medailles, maar hebben in februari al een nieuwe kans.Sara, Flore, Quinten en Ibrahim konden niet hun beste judo naar boven halen, maar slaagden er wel in, dankzij hun heel degelijke basis, zich naar een podiumplaats te knokken.We mogen trots zijn op de judoka’s van Ardooie die allemaal toppers zijn!!! We hebben nu drie weken om keihard te werken om op ons best te zijn op het Belgisch kampioenschap. Proficiat allemaal met jullie prestatie en medailles!!”

Aicha: GOUD (VK)
Sverre: GOUD (VK)

Sara: BRONS
Lore: /