Zaterdag en Zondag: 28-10-2017 en 29-10-2017: Lommel : Verslag U15 U21

Deelnemers: Belmin Valk, Zelim Jachichanov, Skye Marinx, Ray Marinx, Sara Ver Eecke, Rachel Rammant en Ibrahim Yakhikhanov

Coach: Joeri Vermeersch

Verslag: (Joeri Vermeersch)

De Flanders Judocup (FJC) is een internationaal tornooi van hoog niveau waar Vlaamse judoka’s enkel mogen deelnemen na selectie. Een selectie die je kan bekomen door diverse mooie resultaten te behalen tijdens het jaar. Maar liefst 7 judoka’s van onze club haalden de selectie voor FJC, dat ook dit jaar veel spanning en hoogstaand judo bracht.

Alle judoka’s van Ardooie bewezen meteen hun kwaliteiten door degelijk judo met mooie overwinningen naar voor te brengen. Daarnaast bracht het tornooi ook heel wat spanning mee en bepaalden details soms heel veel in het resultaat. Enkele judoka’s hebben ondervonden dat 3 of 4 minuten focus cruciaal zijn op dit niveau en dat 1 seconde concentratieverlies desastreuze gevolgen kan hebben.

Overall kan ik heel tevreden terugblikken naar het tornooi. Iedereen toonde waarom ze geselecteerd werden en bewees dat het harde werk van de afgelopen maanden (jaren) zeer waardevol was. Zo kwam iedereen in de buurt van een medaille, maar slaagde niet iedereen in om deze binnen te halen.

op zaterdag strandden Belmin Valk (U18) en Skye Marinx (U21) beiden in de kwartfinale na een heel spannende wedstrijd die in details beslecht werd.

op zondag behaalde Ibrahim Yakhikhanov (U15) een gouden medaille na een prachtig parcours met heel mooi judo. Ray Marinx (U15) toonde nogmaals zijn klasse in een sterk bezette categorie, maar moest na een beklijvende finale,na een seconde van onoplettendheid, vrede nemen met een zilveren medailleSara Ver Eecke (U15) knokte elke wedstrijd keihard en behaalde dan ook meer dan verdiend een bronzen medaille met een mooie overname. Rachel Rammant (U15), recent aangesloten bij onze club, toonde nu al progressie dankzij het harde trainingswerk en behaalde een mooie 5e plaats. Zelim Jachichanov (U21) mocht het weekend afsluiten, maar kon geen medaille halen in een zware categorie.

Proficiat aan alle judoka’s en tot op de volgende training.