Verslag VK 2018: Joeri Vermeersch

Het Vlaams kampioenschap beloofde een uitdaging te worden voor onze judoka’s, maar aan gedrevenheid geen gebrek.

Skye Marinx mocht de spits afbijten in een druk bezette categorie. In de eerste ronde nam ze vlot, en met heel mooi judo afstand van haar tegenstandster. in de 2e ronde moest ze het opnemen tegen de bronzen medaille van het BK van vorig jaar. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, maar Skye startte opnieuw heel sterk en kwam al snel op voorsprong. Skye was duidelijk de betere en had ook de bovenhand in de kumi kata….tot ze bij een aanval niet ver genoeg instapte en doordraaide op haar rug. Scheidsrechters waren van oordeel dat het overname was en Skye werd naar de herkansingen verwezen.  Knop omdraaien en brons proberen te halen. Skye bleef in de herkansingen sterk vechten en won overtuigend. In de kamp om het brons, tegen een ervaren judoka, kwam Skye niet in de problemen. ze bleef heel erg geconcentreerd vechten en behaalde dan ook verdiend een bronzen medaille.

Belmin Valk vocht in de mogelijks zwaarst bezette categorie met heel veel goede judoka’s, maar waar ook veel mogelijk was. In de eerste ronde moest hij al vol aan de bak. Het was nog wat zoeken, maar stilaan kwam Belmin op dreef. Het duurde even, maar in de golden score kon Belmin mooi met ippon winnen. In de tweede ronde wachtte de man in vorm en misschien wel één van de  favorieten. Belmin was geconcentreerd en wist ook wat hem te doen stond. Hij startte heel sterk en kwam dan ook met een mooie aanval verdiend op voorsprong. Het was knokken om deze vast te houden in een heel spannende wedstrijd waarin beiden voluit gingen en kansen hadden. Belmin hield stand en mocht het in de halve finale opnemen tegen sterke judoka waarvan hij vorig week nog verloren had op het PK.  Belmin was op dreef en heel snel kon hij een armklem zoeken met succes. De finale en medaille was binnen. In deze finale moest Belmin de duimen leggen voor de uitgesproken favoriet, maar hij was zeker de evenknie! Belmin behaalde na een mooi tornooi een verdiende zilveren medaille.

Op naar het BK waar het zeker niet gemakkelijk zal zijn, maar met wat beiden vandaag toonden is er veel mogelijk!!!

Comments are closed.