– FJC ( Flanders Judo Cup ) : verslag –

Verslag Coach : Joeri Vermeersch

De Flanders Judo Cup (FJC) is een internationaal selectietornooi met meer dan 20 deelnemende landen waarvoor 6 van onze judoka’s geselecteerd waren. Junior, Zelim, Belmin, Dylan, Louise en Skye vochten allemaal een verdienstelijk tornooi.

Junior (U15, -55kg) trad woor het eerst aan in de –55kg en moest dan ook wat leergeld betalen. Junior vocht verdienstelijk, maar overleefde de poulefase niet in een categorie met 43 deelnemers.

Zelim (U18, -60kg) startte met enige verwachtingen in een zwaar bezette categorie met 45 deelnemers. In de poulefase vocht hij zich vlot voorbij een Nederlander en een Noor. In de volgende ronde trof hij een sterke Brit in een zware loting. Daarin boog hij een achterstand om in de laatste 20s en won hij met ippon. in de kwartfinale moest hij de duimen leggen voor een sterke judoka en ook latere winnaar. Ook in de herkansingen moest hij na een sterke wedstrijd de duimen leggen voor een Schot, en zo werd Zelim verdienstelijk 7e.

Belmin (U18, -60kg) vocht pas zijn tweede tornooi na een lange periode van blessureleed. initieel was het gebrek aan competitieritme zichtbaar, maar uiteindelijk knokte hij zich vlot door de poulefase. In de volgende ronde boekte hij relatief vlot 2 overwinningen tegen een landgenoot en een Fin. In de halve finale kwam hij tegen een sterke Schot en stond hem een moeilijke wedstrijd te wachten. Hierin kwam hij initieel op achterstand, maar hij bleef knokken en kwam 1  minuut voor het einde met een mooie aanval op voorsprong. In de allerlaatste seconde werd het nog even spannend, maar Belmin bleef overeind en plaatste zich voor de finale. In de finale vocht hij sterk, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor een sterk vechtende Nederlander. Met een zilveren medaille kan Belmin zeker positief terugkijken op de FJC

Dylan (U18, 81kg) vocht sterk maar maakte in de poulefase enkele kleine tactische fouten die op dit niveau aan 100% afgestraft worden. In de poulefase kwam hij zowel tegen een Nederlander als een Noor steeds op voorsprong, maar kon deze niet vasthouden. Dylan, die pas de overstap maakte naar naar -81kg, toonde zijn kwaliteiten en bewees dat hij een sterke judoka is.

Louise (U18, -52kg) vocht een verdienstelijk tornooi maar moest zowel tegen een landgenote als een Britse de duimen leggen. Louise verlaat de FJC met extra ervaring, vertrouwen in wat goed gaat en motivatie om te trainen rond haar verbeterpunten.

Skye (U18, -70kg) moest in de poulefase de duimen leggen voor de Nederlandse kampioene en latere winnares, maar plaatste zich toch voor de volgende ronde door winst van een Finse. Daarin kwam ze uit tegen een sterke Nederlandse wat meteen ook het einde was van haar tornooi. Ervaring meenemen en positief uitkijken naar het volgende tornooi.

Na een jaar keihard werken komen we volgend jaar zeker terug onze kans wagen.

mvg, Joeri

Comments are closed.